Tallinnasse saabuvatest tipptennisistidest tegi Kontaveit parima tulemuse

30.01.2020

5.-8. veebruaril toimub 12887737t1h5cb1Tallink Tennisekeskuses Fed Cup Euro-Aafrika tsooni I grupi turniir ja Eestisse on oodata kümneid tipptennisiste. Australian Openil tegi nendest parima turniiri Anett Kontaveit, kes veerandfinaalis jäi alla Simona Halepile.

Australian Open on viimane turniir enne Fed Cupi ja sealne esitus annab ehk aimu tennisistide hetkevormist. Järgmisel nädalal on tennisesõpradel hea võimalus näha ägedaid lahinguid ja Eesti võidule aidata. Eesti mängib Fed Cupil ühes alagrupis Itaalia, Austria ja Kreekaga.

Itaallannadest võistlesid Melbournes kõik viis mängijat. Kõige edukam oli nende teine reket Camila Giorgi (WTA 99), kes jõudis kolmandasse ringi, kus kaotas Angelique Kerberile (WTA 18) kolmesetilises lahingus 2/6, 7/6, 3/6.Jasmine Paolini (WTA 94) sai kaotuse avaringis Anna Blinkovalt (WTA 58). Kvalifikatsiooni edukalt läbinud Martina Trevisan (WTA 154) kaotas põhitabelikohtumises Sofia Keninile (WTA 15) ja Elisabetta Cocciaretto (WTA 176) Kerberile. Giulia Laura Gatto Monticone (WTA 151) kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud.

Kreeka koondisest osales Grand Slam’il ainsana esinumber Maria Sakkari (WTA 23) ja seda päris edukalt. Ta jõudis kaheksandikfinaali, kuid pidi seal tšehhitar Petra Kvitova (WTA 8) nappi 6/7(4), 6/3, 6/2 paremust tunnistama.

Austria tennisistid Australian Openi põhitabelisse ei pääsenud. Barbra Haas (WTA 144) ja Julia Grabher (WTA 227) osalesid kvalifikatsiooniturniiril, kuid Haas kaotas finaalis ja Grabher esimeses mängus.

 

Kõige tugevama koondisega on Eestisse saabumas Ukraina ja kõik viis mängijat osalesid  Australian Openil. Esireketi Elina Svitolina (WTA 6) teekond katkes üllatuslikult juba kolmandas ringis, kus Garbine Muguruza teda võitis. Dayana Yastremska (WTA 22) kaotas teises ringis  Caroline Wozniackile. Avaringis kaotasid Lesia Tsurenko (WTA 119) maailma esireket Ashleigh Bartyle  ja Kateryna Kozlova (WTA 89) austraallanna Priscilla Honile (WTA 139). Katarina Zavatska (WTA 106) alustas kvalifikatsioonist, kuid kaotas ameeriklanna Sachia Vickeryle (WTA 151).

Ukraina alagrupivastane Horvaatia pole oma tipptennisiste Petra Marticit (WTA 15) ja Donna Vekicit (WTA 20) tänavu koondisesse nimetanud ning Eestisse saabuvatest tennisistidest keegi Melbournes ei osalenud. Samasse alagruppi kuuluva Bulgaaria koondislased Victoriya Tomova (WTA 146) ja Isabella Shinikova (WTA 168) kaotasid kvalifikatsiooni avaringis.

 

Võistluspäev Tallink Tennisekeskuses algab kolmapäevast reedeni kell 16 ja laupäeval kell 13. Mängitakse kaks üksikmängu ja paarismäng, esireketite heitlus on päeva teine kohtumine.

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad