Kontaveit alistas dramaatilises lahingus Poola tennisetalendi

27.01.2020

Anett Kontaveit (WTA 31) 12887737t1h5cb1alistas Australian Openil kaks tundi ja 42 minutit kestnud kohtumises 18aastase poolatari Iga Swiateki (WTA 56) ja jõudis esmakordselt Grand Slam’il veerandfinaali.

Üleeile Belinda Bencici (WTA 7) vastu hiilgemängu teinud Kontaveiti mäng oli täna sootuks rabedam. Õnneks Kontaveit leidis mängu edenedes pisut enesekindlust ja võitis kaotusseisust pingelise kohtumise 6/7, 7/5, 7/5.

Tasavägist kohtumist oli oodata. Kontaveit ja Swiatek olid vastamisi mullu augustis Cincinnati turniiril ja siis võitis eestlanna 6/4, 7/6. 18aastane poolatar oli teinud väga hea turniiri. Avaringis alistas ta Timea Babose 6/3, 6/2, seejärel Cara Suarez Navarro 6/3, 7/5 ja viimasena  horvaatlanna Donna Vekici (WTA 20) 7/5, 6/3.

Kontaveit jäi kohe 0/2 kaotusseisu, kuid viigistas. Murdis Swiateki pallingu veelkord, aga noor poolatar murdis tagasi. Kontaveit sai veel ühe murde ja seisul 6/5 servis setivõidule, ent Swiatek viis kohtumise kiiresse lõppmängu. Seal eestlanna juhtis 3:2, kuid Swiatek võitis neli punkti järjest ning võitis seti teisel settpallil 7/6(4).

Teine sett oli sarnase stsenaariumiga ja seisuni 4/4 oli mõlemal kirjas kaks murret. Seisul 6/5 õnnestus Kontaveitil Swiatek murda ja sett 7/5 võita.

Otsustavaks setiks leidis Kontaveit mängukindluse, läks 3/0 ette ja omas kahte murdepalli ka 4/0 eduks. Seisul 5/1 servis matšivõidule, kuid kaotas siis neli geimi järjest ja taas oli mäng väga pingeline. Õnneks suutis eestlanna 6/5 seisul Swiateki veelkord murda ja esimesel matšpallil võita.

Kontaveit jõudis esimest korda Grand Slam’i veerandfinaali ja seal on ta vastamisi 28aastase rumeenlanna Simona Halepiga (WTA 3). Nad on kaks korda varem kohtunud ja mõlemad korrad on Halep võitnud – 2017. aasta märtsis Miamis 6/3, 6/0 ja kaks kuud hiljem Roomas 6/2, 6/4.

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad