Kontaveit kaotas võitluslikus mängus Bertensile

09.01.2020

Võimsa mängu teinud wta-brisbane-kontaveitAnett Kontaveit (WTA 26) pidi Brisbane’is WTA turniiril tunnistama hollandlanna Kiki Bertensi (WTA 9) 6/3, 2/6, 7/5 paremust.

Avageimis kaotas Kontaveit esimese pallingugeimi ja Bertens sai sellest hoogu. Ta võitis oma servigeimid kindlalt (loovutas enda servil vaid kaks punkti) ja murdis üheksandas geimis uuesti, võites seti 6/3.

Teist setti alustas murdega Kontaveit, kuid kaotas siis enda geimi võitmata punktigi. Kontaveidil õnnestus siis aga neli geimi järjest võita ja 5/1 juhtima asuda. Sett lõppes 6/2 eestlanna kasuks.

Otsustavas setis oli Kontaveidil esimesena murdevõimalus viiendas geimis, kuid õnnetul kombel ei saa ta murret kätte. Edasi hoidsid mõlemad omad servid kindlalt kuni 12. geimis Kontaveidi pallingul Bertens 40:15 ette läks. Esimese matšpalli Kontaveit päästis, kuid teise äralöök kukkus joone lähedale. Pall loeti auti ja kasu polnud ka kotkasilmast, võit läks napilt 7/5 hollandlannale.

Kohtumine kestis minut üle kahe tunni. Kontaveit lõi kolm ässa ja tegi kolm topeltviga, Bertens sai samuti kolme topeltvea kõrvale kirja 10 ässa. Esimeselt servilt punkti teenis Kontaveit 75% ja Bertens 88% juhtudest. Eestlanna komistuskiviks oli teiselt servilt teenitud punktid – 27% (hollandlannal 39%), aga mängu edenedes see näitaja paranes (esimeses setis 19%, teises 22%, kolmandas 50%). Murdepallidest võitis Kontaveit kuuest kolm ja Bertens kuuest neli.

Veerandfinaalis on Bertens vastamisi Naomi Osakaga (WTA 3), kes täna sai kolmesetilises kohtumises jagu Sofia Keninist (WTA 14).Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad