Ivanovi võiduseeria katkes taas poolfinaalis

05.10.2019

Vladimir Ivanov (ATP 919) EMV174on teinud Hiinas kahel nädalal ilusa turniiri ja jõudnud mõlemal korral Nanchangis 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF turniiridel üksikmängus poolfinaali.

Poolfinaalis oli Ivanov vastamisi 19aastase hiinlase Ye Cong Moga (ATP 1007). Ivanov alustas paremini ja asus 4/0 juhtima, kuid siis tuli mõõn. Järgmised kuus geimi olid kõik tasavägised, kuid kahjuks otsustavad punktid läksid hiinlasele ja Mo võitis seti 6/4.

Teises setis mängis Ivanov hästi ja hoidis oma pallingugeime kindlalt ja võitles välja murdepallid, mille kuuendas ja kaheksandas geimis realiseeris ja võitis seti 6/2.

Kolmandas setis püsis mäng tasakaalus seisuni 3/3. Seitsmendas geimis tegi Ivanov aga kohtumise ainsad kaks topeltviga ja Mo murdis. Tagasi murda Ivanovil ei õnnestunud ja nii läks otsustav sett 6/4 hiinlasele.

Kohtumine kestis kaks tundi ja 50 minutit. Statistilised näitajad olid väga võrdsed. Mõlemad lõid kolm serviässa, topeltvigu tegi Ivanov kaks ja Mo kuus. Murdepallidest realiseeris Ivanov 13st neli ja Mo 12st neli. Üldskooris jäi Ivanov peale ühe punktiga 102:101, kuid see tennises ei loe.

Nanchangi finaalis on vastamisi asetamata mängijad. Mo kohtub aasta vanema kaasmaalase Chukang Wangiga (ATP 1016), kes poolfinaalis alistas teise asetusega ameeriklase Dusty H. Boyeri (ATP 667) 6/3, 3/6, 6/4 ja veerandfinaalis kolmanda asetusega Tsung-Hao Huangi 6/2, 6/4. Teel finaali kõrvaldas Mo konkurentsist esimesena asetatud jaapanlase Kento Takeuchi (ATP 610), kuuendana asetusega Taisei Ichikawa (ATP 943) ja neljanda asetusega Ivanovi.

Ivanov on kahel järjestikusel turniiril poolfinaali jõudnud. Sel nädalal alistas ta avaringis oma paarismängupartneri Yan Sabanini (ATP 1030) 1/6, 6/1, 7/5, teise ringi kohtumises jaapanlase Kousuke Ogura (ATP 1223) 6/1, 6/2 ja veerandfinaalis Taiwani tennisist Ray Ho (ATP 866) 3/6, 6/3, 6/3. Kaks poolfinaalkohta annavad piisavalt punkte, et ATP edetabelis teha korralik tõus ja Ivanov  taastab Eesti teise reketi positsiooni, mis üheks nädalaks Kristjan Tammele kuulus.

Paarismängus piirdusid eelmisel nädalal turniiri võitnud Ivanov ja Sabanin sel nädalal poolfinaaliga.

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad