Saare jaoks sai Portugalis turniir läbi

04.10.2019

Katriin Saar (WTA 1207) KV17jõudis Portugalis Santaremis 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril kahe ilusa võiduga veerandfinaali, kuid pidi seal 17aastase Maria Ines Fonte (WTA 876) nappi paremust tunnistama.

Eakaaslased Saar ja Fonte on varem kohtunud noorteklassis. 2018. aasta jaanuaris Warsaw Cupil jäi veerandfinaalis napilt 6/7, 6/3, 7/5 peale Saar.

Ka tänane kohtumine oli väga tasavägine. Avasetis asus Fonte murdega 2/1 juhtima, kuid Saar viigistas kohe. Järgmisele murdele seitsmendas geimis Saar enam vastata ei suutnud, kaotas oma pallingu ka üheksandas geimis ja sett 6/3 portugallannale.

Teist setti alustas Saar murdega, kuid siis kaotas kaks oma pallingugeimi. Viiendas geimis suutis Saar kolmandal katsel vastase murda ja mängu tasakaalustada. Kümnendas geimis õnnestus Fontel teha otsustav murre ja teine sett 6/4 võita.

Kaotusele vaatamata võib Saar turniiriga rahule jääda. Esimeses ringis alistas ta 19aastase sakslanna Vanessa Langesi 6/2, 4/6, 6/0 ja teises ringis sai magusa 6/2, 2/6, 6/4 võidu esimese asetusega Francisca Jorge (WTA 526) üle. Veerandfinaali jõudmine lisab Saare kontole kaks WTA punkti ja ta tõuseb nädala pärast avaldatavas WTA edetabelis umbes poolsada kohta.

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad