Eestlased möödunud nädala ITF turniiridel

26.08.2019

Ter206Möödunud nädalal toimusid eestlaste osavõtul mitmed ITF World Tennis Tour sarja turniirid ja noorteturniiridest oli Eesti noorte jaoks kõige olulisem Lätis toimunud Riga Open.
Elena Malõgina (WTA 715.) osales Moskvas peetud 15 000 dollarililse auhinnafondiga turniiril, kus ta võitis esimeses ringis korraldaja kutse saanud venelanna Veronika Peplyaeva kolmes setis tulemusega 7;5, 4:6, 6:2, kuid pidid siis tunnisama teise venelanna Amina Anshba (WTA 420.) 6:2, 6:0 paremust. Olgu öeldud, et Anshbale kuulus ka Moskva tuniirivõit.
Samal ajal toimus Moskvas ka analoogilise auhinnafondiga meesteturniir, kus osalesid Kenneth Raisma (ATP 1219., fotol) ja Daniil Glinka (ATP 1414.). Mõlemad eestlased alustasid kvalifikatsiooniturniirilt ning jõudsid põhiringi. Tõsi Glinka kaotas küll otsustava mängu,kuid pääses turniiri põhitabelisse nn Õnneliku kaotajana. Põhitabelis õnnestus Glinkal võita kaks mängu: avaringis sai ta kindla 6:1, 6:1 võidu noore Venemaa mängia Egor Agafonovi üle ja teises ringis võitis ta 6:2, 6:4 itaallast Alessandro Procopiot. Paraku veerandfinaalis pidi ta tunnistama esimesena asetatud venelase Konstantin Kravchuki (ATP 332.) 6:4, 7:5 paremust.
Kenneth Raisma sai avaringis tulemusega 7:5, 6:1 jagu venelasest Ivan Davydovist (ATP 804.). Teises ringis sai eestlane kirja hea võidu, kui mängis tulemusega 6:3, 7:6(5) turniiril kolmandana asetatud venelase Evgenii Tiurnevi (ATP 386.). Seejärel mängis Raisma tulemusega 6:2, 6:4 üle kaheksandat asetus omanud Savriyan Danilovi (ATP 656). Paraku katkes eestlase võiduseeria poolfinaalis, kus 7:5, 6:1 võidu sai kirja usbekk Sanjar Fayziev (ATP 367.).
Samal ajal toimus ka 15 000 dollarilise auhinnafondiga ITF meeste turniir Soomes. Helsinkis alustas kvalifikatsioonist Mattias Siimar, kes võitis avaringis ülikindlalt 6:1, 6:0 slovaki Tomas Vanko, kuid pidi siis otsustavas mängus loovutama põhiringi koha soomlasele Roni Rikkonenile. Mäng lõppes otsustava setiga, mis mängitaks kvalifikatsioonis kiire lõppmänguna kümneni ja selle võitis ülinapilt soomlane 7:5, 0:6, 11:6.
Otse põhiringis oli eestlasi koguni kolm: Karl Kiur Saar (ATP 1154.), Kristjan Tamm (ATP 885.) ja Vladimir Ivanov (ATP 789.). Paraku Saar ja Tamm pidid tunnistama vastaste paremust juba avaringis. Rootslane Marius Ruzgas (ATP 1095.) sai 6:2, 6:0 jagu Saarest ja Tamme lükkas konkurentsist välja tulemeusega 6:3, 6:1 rootslane Karl Friberg (ATP 644.). Eesti meestest edukaim oli Ivanov, kes jõudis turniiril veerandfinaali. Avaringis oli ta 6:4, 6:3 parem makedoonlasest Gorazd Srbljakist (ATP 947.), teises ringis sai ta tulemusega 4:6, 6:3, 6:4 jagu soomlasest Iiro Vasast. Paraku poolfinaali koha sai endale soomlane Patrik Niklas-Salminen (ATP 570.), kes võitis otsustavas setis tulemusega 6:4, 5:7, 6:2.
Paarismägngu turniiril tegid kaasa Ivanov ja Tamm, kes jõudsid settigi kaotamata finaali, kuid pidid võidu loovutama poolakatele Daniel Kossek ja Macijei Smola. Poola esindajad napsasid võidu tulemusega 6:4, 6:2
Möödudnud nädala noorteturniiridest saab esile tuua Lätis peetud 4. kategooria ITF Juniors turniiri Riga Open, kus põhiringis alustasid neidudest Sofiya Chekhlystova, Anet Angelika Koskel, Viktoria Kleer Kliimand ja Lissi Kubre. Viimased piirdusid avaringi mängudega. Koskel võitis esimese mängu, kuid pidi siis tunnistama lätlanna, hilisema võitja Elza Tomase 6:0, 6:1 paremust. Chekhlystova jõudis turniiri veerandfinaali, kuid pidi siis otsustavas setis loovutama poolfinaali koha esimesena asetatud lätlannale Patricija Spakale, kes võitis tulemusega 6:1, 2:6, 6:2.
Paarismängus oli edukaim Lissi Kubre, kes lätlanna Laura Slisanega jõudsid poolfinaali, kuid kaotasid siis tulemusega 2:6, 3:6 turniiri võitjatele Läti esindajatele Stefania Polischukile ja Spakale.
Noormeestest olid põhiringis võistlustules Oskar Irdoja, kes pääses tabelisse nn õnneliku kaotajana, Markus Kristofer Sinivee ja Georg Marius Kliimask, kes said tabelisse korraldajate vabapääsmega. Sinivee ja Kliimask pidid piirduma vaid avaringiga, Irdoja seevastu sai esimeses ringis hea võidu valgevenelase Mikhail Malakohovichi üle ja pääses 6:3, 7:6(5) võiduga teise ringi. Paraku siin pidi ta tunnistama poolaka Marcel Kamrowski 6:2, 6:2 paremust.

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad