Eesti tennisistide jaoks sai Euroopa noorte olümpiafestival läbi

25.07.2019

21.-27. juulini Bakuus AndreasSillaste2018_ViktorBurkivski2793_2-1024x603Aserbaidžaanis toimuval suvisel Euroopa noorte olümpiafestivalil osaleb 44 Eesti sportlast kuuel alal: kergejõustik, jalgrattasõit, judo, maadlus, tennis ja ujumine. Eestit esindavad tennises poistest Andreas Sillaste ja Erko Nigula ning tüdrukutest Elisabeth Iila ja Liisa Varul, treeneriks on Martin Karis. Hea turniiri tegi Sillaste, kes jõudis üksikmängus 16 parema sekka.

Poiste üksikmängu esimeses ringis võtsid mõlemad eestlased võidu: Andreas Sillaste alistas horvaadi Patrik Jurina 7/5, 6/2 ning Erko Nigula valgevenelase Artur Yurkevichi 3/6, 6/3, 10/6.

Paarismängus alistuti 49-minutilise lahingu järel 1/6, 3/6 Belgia duole Noah Merre / Alessio Basile. “Mängisime küll hästi, aga andsime kahjuks tähtsad punktid ära,” nentisid Nigula ja Sillaste. Treener Karise sõnul näitasid vastased kõrgetasemelist tennist. “Mängu alguses olime kartlikud, teise seti algus läks juba tõusvas joones, ent belglased mängisid olulisi punkte paremini,” selgitas ta.

Üksikmängu teises ringis kaotas Nigula hispaanlasele Daniel Meridale 1/6, 0/6. Sillaste alistas Austria mängija Jan Kobierski 6/2, 6/2. Sillaste nentis, et vastane oli tugev, aga ise oli veel tugevam. „Arvasin juba mängima minnes, et ta jõuab ja paneb tagasi; ta liikus hästi, aga oli näha, et närv on sees. Kuigi ma tavaliselt ise ka olen närvis, siis täna mitte – keskendusin ja uskusin endasse. Alustasin oma serviga, panin kohe survet peale, murdsin vastase esimese servigeimi, läksin 3-0 ette ja siis oli juba lihtsam. Teine sett oli alguses veidi raske – ta murdis mu servi ära, aga sain hästi tagasi. Väga hea mäng oli,” rääkis Sillaste.

Sillaste vastane 16 parema seas oli teise asetusega Leedu esinumber Vilius Gaubas, kes on U16 vanuserühmas Euroopas 21. reket. Sillaste kaotas 4/6, 3/6.

Tüdrukute üksikmängus võitis Varul portugaallase Mafalda Guedese 6/0, 6/4, kuid kaotas siis napilt tšehhitar Salkovale 1/6, 6/2, 5/10. Iila kaotas avaringis teisele Portugali neiule Matilde Morais’le 2/6, 3/6.Paarismängu oli Eesti paar avaringis vaba,teises ringis kohtusid eestlannad Bulgaaria paariga Dimitrova / Peeva, kellelt pidid vastu võtma kaotuse 6/2, 6/3.

Noorte olümpiafestivali eesmärk on propageerida sporti ja olümpiaväärtusi, inspireerida noori spordiga tegelema ning edendada ausat mängu ja sallivust. 2019. aasta suvise Euroopa noorte olümpiafestivali programmis on kümme spordiala ja kokku jagatakse välja 298 medalikomplekti. Iga kahe aasta tagant korraldataval noorte olümpiafestivalil saavad osaleda sportlased vanuses 14-18 aastat, erinevatel aladel kehtivad erinevad vanusepiirangud, tennises on vanusepiiranguks 15.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad