Kanepi võitles vapralt, kuid veerandfinaali ei pääsenud

02.06.2019

Roland Garros kanepi RGneljandas ringis jäi Kaia Kanepi alla 28aastasele horvaatlannale Petra Marticile (WTA 31) 7/5, 2/6, 4/6. Kanepi ei jää turniirile tagasi vaadates midagi kahetsema, sest tunneb, et andis endast algusest lõpuni kõik.

Tasavägine kohtumine kestis kaks tundi ja 12 minutit. Kanepil oli kohe Martici esimeses servigeimis murdevõimalus, aga tal ei õnnestunud seda realiseerida ja esimesena jõudis murdeni hoopis Martic viiendas geimis. Kanepi murdis õnneks kohe tagasi ja viigistas. 6/5 eduseisus õnnestus Kanepil taas Martici serv murda ja sett võita.

Teises setis võitis Kanepi alguses kaheksa punkti järjest, minnes setti 2/0 juhtima, aga seejärel kaotas kuus geimi järjest ja settivõit horvaatlannale 6/2. Otsustavas setis pääses Kanepi taas 2/0 juhtima ja oli võimalused ka 3/0ks, aga hoopis Martic võitis kolm geimi järjest asus 3/2 juhtima. Kanepi suutis tagasi murda ja seisu viigistada. Edasi oli mäng eriti pingeline ja võimalusi oli mõlemal, Marticil oli Kanepi servil kolm ja Kanepil Martici servil neli murdepalli, aga kummalgi ei õnnestunud neid kätte saada. Seisul 4/4 ei suutnud eestlanna oma servi hoida ja Martic võitis nii üheksanda kui kümnenda geimi.

Martic jõudis slämmiturniiril esimest korda veerandfinaali, kus läheb vastamisi 19aastase tšehhitari Marketa Vondrousovaga, kes mängis kindlalt üle turniiril lätlanna Anastasija Sevastova.

“Teise seti alguses mängisin 2/0 eduseisus ühe kehva geimi. Tundsin, et tuul hakkas keerutama. Tegin tagakäega kaks lihtviga. Pärast seda ei olnud tagakäelt enam nii hea tunne lüüa. See tegi mu ebakindlamaks. Otsustavas setis, kuigi ka seal läks 2/0 edu käest, olin ikkagi rohkem mängus sees,” kommenteeris Kanepi mängujärgsel pressikonverentsil Delfile. “Ta (Martic) mängib väga hästi, eriti liival. Tal on tugev kick-serv, mis põrkab kaugele ja mida on raske tõrjuda ning ta mängib hästi pikki punkte. Keeruline vastane.”

Tuul ja palav ilm muutsid mõlema mängija olemise peaväljaku staadionikatlas raskeks. Kanepi sõnul oli tuule tõttu ühel väljakupoolel keerulisem mängida kui teisel. “Ühel poolel oli raske, sest tuul oli vastu, lisaks oli palav. Teisel pool oli lihtsam,” sõnas ta ning jätkas: “See lihtsalt oli füüsiliselt üks raske mäng. Aga ma ei usu, et mul midagi kripeldama jääb. Võitsin kaks eelmist mängu otsustavas setis, seekord ei võitnud – see on tennis. Olen terve turniiri üldiselt hästi mänginud. Mul on hea meel, et ma ei andnud üheski mängus midagi ise ära ega mõelnud, et ei taha enam mängida. Peale mängu olin pettunud, aga praegu on juba parem.”

Ka Anett Kontaveiti jaoks sai Roland Garros läbi. Paarismängus koos Daria Kasatkinaga tuli kolmandas ringis tunnistada hiinlannade Ying-Ying Duan / Saisai Zheng 5/7, 7/5, 6/4 paremust, kusjuures kolmandas setis läksid Kontaveit / Kasatkina 4/1 juhtima, kuid kaotasid siis viis geimi järjest.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad