Kontaveit kaotas tasavägises kohtumises endisele maailma esinumbrile

13.03.2019

Anett Kontaveit (WTA 21) kontaveit indian wellskaotas Indian Wellsi kaheksandikfinaalis üle kahe tunni kestnud kohtumises tšehhitar Karolina Pliskovale (WTA 5) 6/7(0), 6/4, 2/6.

Avasetis asus Kontaveit 3/0 juhtima, kuid Pliskova viigistas seisu ja üheteistkümnendas geimis läks murdega 6/5 juhtima. Oma servil ta paraku setti lõpetada ei õnnestunud, kuid kiires lõppmängus ei loovutanud ta eestlannale punktigi ja võitis 7/6(0).

Teises setis läks Kontaveit 2/0 ette, aga Pliskova seadis taas jalule viigi. Uuesti murdis Kontaveit üheksandas geimis ja edu hoides võitis seti 6/4.

Otsustav sett algas tasavägiselt, kuid siiski jäi Kontaveit 2/4 taha. Seitsmendas geimis oli tal kaks murdevõimalust, aga neid ei õnnestunud realiseerida. Pliskova asus 5/2 juhtima ja järgmises geimis murdis hoopis eestlanna servi esimesel võimalusel.

Kontaveit servis mängu jooksul viis ässa ja tegi kaks topeltviga, võimsa servi poolest tuntud Pliskova sai kirja 13 serviässa ja neli topeltviga. 15 murdevõimalusest õnnestus Kontaveidil realiseerida vaid neli, samas kui Pliškova kasutas seitsmest murdepallist ära viis.

Kaheksandikfinaali jõudmisega tõuseb Kontaveit praeguse seisuga maailma edetabelis karjääri kõrgeimale 19. kohale.

Indian Wellsi tenniseturniiril langesid eile konkurentsist mõlemad maailma esinumbrid, nii Naomi Osaka kui Novak Djokovic. Djokovic jäi kolmandas ringis 4/6, 4/6 alla sakslasele Philipp Kohlschreiberile (ATP 39). Osaka kaotas šveitslannale Belinda Bencicile (WTA 23) 3/6, 1/6.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad