Eesti karikavõistlused saavad homme avalöögi

13.03.2019

Esmaspäeval meestennisist - Kenneth Raismajagati välja viimased karikad noorteklassides, nädala lõpuks selguvad täiskasvanute karikavõitjad. Tänavused Eesti karikavõistlused peetakse 14.-17. märtsil Tondi Tennisekeskuses, naisi on võistlustules 21 ja mehi 25.

Eestis on kolm olulist tiitlivõistlust – kevadel karikavõistlused, suvel meistrivõistlused ja sügisel masters. Kuldse kolmiku võitmisega on hakkama saanud 2006. aastal Jürgen Zopp ja kümme aastat hiljem Maria Lota Kaul. Tundub, et karikavõistlused on võrreldes teiste tiitlivõistlustega oma olulisust kaotamas, tennisetippe osaleb vähem ja viimasel aastatel on karikas rännanud erinevatesse kätesse. Mullu võitsid Siim Troost ja Lissi Kubre.

Tänavu jääb meestest tiitlikaitsja Siim Troost võistlustest haiguse tõttu kõrvale. Samuti ei osale Eesti tippudest Kanadas Challengeril võistlev Jürgen Zopp, ITF Futures turniiridel kaasa löövad Vladimir Ivanov ja Kristjan Tamm ning USAs tudeerivad vennad Siimarid. Siiski on konkurents karikale suur, sest kaasa teevad kuus ITF mängijat: Kenneth Raisma (pildil) Karl Kiur Saar, Daniil Glinka, Robin Erik Parts, Johannes Seeman ja Carl Bret Parko. Nendele pakuvad konkurentsi mitmed tulevikutegijad, neist noorimad on 13aastane Markus Mölder ja 14aastane Oliver Ojakäär.

Naistest meie ITF mängijad turniiril ei osale. Suurimad pretendendid karikale on tiitlikaitsja Lissi Kubre, mullune finalist Helena Narmont, Fed Cupi koondislane Valeria Gorlats ja viimased kaks GP etappi võitnud Maria Lota Kaul. Põnevat vastasseisu pakuvad parimatele seenioridele Liina Suurvarikule ja Piret Ilvesele noortekoondislased Anet Angelika Koskel, Elisabeth Iila, Aurelia Riga ja Andrea Roots.

Võistlused algavad neljapäeval kell 10 paralleelselt seitsmel väljakul. Kohe avaringis on ees ootamas põnevad lahingud, näiteks on loosi tahtel vastamisi 14aastased rivaalid Iila ja Riga. Võitjad selguvad pühapäeval. Tulge kaasa elama!

 

Eesti karikavõitjad viimasel viiel aastal

2014 Kenneth Raisma ja Julia Skripnik

2015 Vladimir Ivanov ja Julia Skripnik

2016 Armand Levandi ja Maria Lota Kaul

2017 Mattias Siimar ja Elena Malõgina

2018 Siim Troost ja Lissi Kubre

 Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad