Kontaveit alustas Dohas võiduga

12.02.2019

Anett Kontaveit (WTA 20) TENNIS-ATP-WTA-AUSkohtus täna Doha WTA Premier turniiri avaringis 25aastase hiinlanna Lin Zhuga (WTA 118) ja võitis 7/6(3), 6/3.

Kontaveit ja Zhu on varasemalt kahel korral kohtunud (2015 ja 2016) ja mõlemad kohtumised on võitnud Kontaveit otsustavas setis.

Kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Zhu mängis Dohas juba neljandat mängu, oli seetõttu paremini oludega kohanenud ja alustas väga hästi. Asus 3/0 juhtima ja omas seisul 5/2 ka settpalli, kuid Konatveit kaitses selle ja sealt algas eestlanna tõus. Ta võitis kolm geimi järjest ja oli väga lähedal võidule ka ülipikaks (kümme tasamängu) kujunenud üheteistkümnendas geimis. Avasett lõppes kiires lõppmängus, kus Kontaveit oli domineerivam ja võitis teiselt settpallilt 7:3.

Teises setis oli avageimis Zhul kaks ja kolmandas geimis üks murdepall, aga need jäid kasutamata. Seevastu neljandas geimis õnnestus Kontaveitil hiinlanna palling murda ja juhtima asuda. Paraku vastas Zhu seitsmendas geimis murdega. Kontaveit kutsus väljakule treeneri ja see aitas. Ta võitis kaks geimi järjest ja seega seti 6/3.

Tuulise ilmaga oli väga raske servida. Ässasid kumbki kirja ei saanud, aga topeltvigu tegi Kontaveit ühe ja Zhu koguni 11. Murdepallidest realiseeris eestlanna üheksast neli ja hiinlanna 11st kolm. Kogupunktisummas jäi peale Kontaveit 94:81.

Järgmises ringis läheb Kontaveit vastamisi kolmandana asetatud sakslanna Angelique Kerberiga (WTA 6), kes on avaringis vaba. Omavahelistes mängudes juhib Kontaveit 2:0.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad