Eesti seeniorid võitsid Leedus kuus kulda

24.01.2019

Möödunud nädalal seenioridtoimus Vilniuses ITF Seniors 1. kategooria turniir, mis oli Eesti seenioridele üliedukas.

N35+ klassis võitis esikoha Liina Suurvarik, kes mängis finaalis kindlalt üle leedulanna Daiva Uosyte 6/1, 6/3. N40+ klassis Eesti seenioride omavahelises esikohamängis alistas Helina Lill Ene Tuule 6/1, 6/2, kes poolfinaalis lülitas konkurentsist maailma esikümnesse kuuluva lätlanna Agnese Kruminliepa 6/1, 1/6, 7/6(4). N45+ vanuseklassis saavutas Helen Tälli teise koha, jäädes finaalis alla leedulannale Egle Jurkevicienele 3/6, 1/6. Varem oli Jurkeviciene võitnud Piret Ilvese 6/3, 6/4.

Puhta töö tegid Eesti naisseeniorid paarismängus. N35+ vanuseklassis tulid võitjateks Liina Suurvarik / Inga-Kai Polonski, kes alistasid finaalis esimese paigutusega Valgevene paari Vitalia Deineka / Alena Kondryna 6/3, 7/5. Liisi Ots / Mirjam Urb jäid valgevenelastele poolfinaalis napilt alla 6/3, 4/6, 7/10. N40+ vanuseklassis saavutasid esikoha Helina Lill / Helen Tälli, kes tiitlimatšis võitsid esimese paigutusega Leedu paari Egle Jurkeviciene / Ausra Rudiene 6/3, 6/4. N45+ vanuseklassis võitis Piret Ilves koos Soomet esindava Mari-Liis Parmasega soomlannasid Päivi Kilpeläinen / Marja Paloheimo 6/1, 6/2.

Meeste arvestuses oli osalejaid rohkem ja konkurents tihe, siiski tuli ka siit Eestisse üks tiitel. Üksikmängus saavutas M45+ vanuseklassi üksikmängus esikoha Rene Busch. Poolfinaalis alistas ta turniiril esimese asetusega ja maailma edetabelis momendil 6. kohta hoidva itaallase Nicola Richelmiga 6/4, 6/4. Finaalis soomlase Tero Nissineni vastu läks vaja otsustavat setti 6/7(5), 6/2, 6/4.

Meeste üksikmängudes tegid hea võistluse ka M60+ vanuseklassis Margus Metsanurm, kes pidi poolfinaalis alla vanduma esimesena asetatud hispaanlasele Ramon Canosa Sendrale 2/6, 4/6 ja Alar Milk, kes veernadfinaalis kaotas hilisemale võitjale rootslasele Per-Anders Lindeborgile 2/6, 2/6.

Paarismängus jõudis M40+ vanuseklassis Kristjan Pakk koos lätlase Janis Millersiga finaali, kus tuli alla vanduda poolakatele Krzysztof Pietras / Tomasz Wojtowiczile 6/2, 6/4. M60+ vanuseklassis jäi napilt esikohast puudu Metsanurm / Milgil, kes finaalis kaotasid Itaalia paarile Gaetano Longo / Vincenzo Piazza 6/2, 5/7, 10/7.

Nädal varem võistlesid Eesti seeniorid 3. kategooria ITF turniiril Adažis. Seal võideti üks tiitel üksikmängus, üks meeste paarismängus ja üks segapaarismängus.

M45+ vanuseklassi üksikmängus võitis esikoha Rene Busch, kes alistas finaalis lätlase Aivars Linkevicsi 6/2, 6/1. MD45+ segapaarismängus võidutses Erlend Pakk koos lätlanna Anete Arajaga, finaalis alistati Venemaa duo Iulia Kodolova / Mikhail Kodolov 6/1, 6/7, 10/3. M60+ vanuseklassis võitis Alar Milk paarismängu Maris Rozentalsiga (Läti). Samade meeste omavahelises üksikmängu esikohamatšis jäi Rozentals kindlalt peale 6/1, 6/1.

M65+ vanuseklassis saavutas kõrge teise koha Vello Kuhi, kes jäi finaalis alla soomlasele Matti Linnavirtale 4/6, 0/6. M40+ vanuseklassis jõudsid paarismängu finaali Raido Rätsep / Kurmo Annus, kuid kaotasid lätlastele Martins Dzelme / Kaspars Kulbergsile 4/6, 3/6.

N55+ vanuseklassis saavutas Ülle Kirsimägi üksikmängus teise koha.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad