Kontaveit langes konkurentsist taas avaringis

12.04.2018

Anett Kontaveit (WTA 28) pääses Fc78pärast pikka ootamist Šveitsis Luganos toimuval WTA turniiril lõpuks väljakule. Kohtumist kvalifikatsioonist põhitabelisse saanud Vera Lapkoga (WTA 130) oli vihma tõttu kaks päeva edasi lükatud, täna viidi mängud ilma selginemiseni sisehalli. Paraku tuli taas avaringis vastase paremust tunnistada.

Kohtumine algas tasavägiselt, kuid Kontaveit suutis siiski 19aastase valgevenelanna servid seitsmendas ja üheksandas geimis murda ning esimene sett kuulus 6/3 eestlannale.

Teises setis õnnestus Lapkol viiendas ja seitsmendas geimis Kontaveiti palling murda ning kuigi kaheksandas geimis murdis Kontaveit vastu, ei piisanud sellest ja sett läks 6/4 valgevenelannale.

Kolmandas setis läks Kontaveit neljandas geimis 3/1 juhtima, kuid loovutas siis kolm oma servigeimi ja kaotas seti 3/6.

Kaks tundi kestnud kohtumise jooksul lõi Kontaveit kuus serviässa, kuid tegi seitse topeltviga. Lapkol olid need näitajad üks ja neli. Esimeses setis oli Kontaveitil esimeselt servilt võidetud punktide protsent 85, siis teises langes see 60 ja kolmandas koguni 45 protsendile. Murdepallini jõudis Kontaveit 17 korral, kuid realiseeris neist neli, Lapko sai 11 võimalusest kätte viis.

Lapko on Valgevene tõusev täht, kes jõudis WTA edetabelisse 16aastaselt ja on seal hüpetega tõusnud. Aasta tagasi oli WTA edetablis 264. ja kahe aasta eest 650. kohal. Kvalifikatsioonis alistas Lapko šveitslanna Simona Walterti ja türklanna Cagla Buyukakcay. Eelmisel nädalal Charlestonis WTA Premieri tunriiril läbis ta samuti edukalt kvalifikatsiooni, kuid avaringis pidi põlvevigastuse tõttu turniiri pooleli jätma.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad