Eesti ratastoolitennisistid võistlevad Portugalis suurvõistluse pääsme eest

11.04.2018

Eesti ratastoolitennisistid Viljar Villiste, ratastoolMait Mätas ja Urmo Voogla võistlevad Portugalis World Team Cup Euroopa kvalifikatsioonivõistlusel. Suurvõistluse pääsme eest asuvad võistlustulle 13 Euroopa riigi võistkonnad.

Eesti ratastoolitennisistide treeneri Alar Milki sõnul on võistluse tase tänavu väga kõrge ja meeskondade hulgas nõrku pole. “Meie sportlased on võrreldes eelmise aastaga kindlasti paremini ettevalmistunud, kuid kas meie arengukiirus on olnud piisav, see alles selgub. Oodata on kõrgetasemelist ratastoolitennist ja äärmiselt pingelist võistlust,“ kommenteeris Milk.

Eestlased võistlevad alagrupis Hispaania ja Ungari sportlastega, mängitakse kaks üksikmängu ja üks paarismäng. “Hispaania meeskond on tugev, turniiril esimese asetusega ning nende meeskonnas on kaks top20 mängijat. Meie mängijatel seisavad ees rasked mängud, aga samas ka meie mängijate oskused ja võistluskogemused arenevad iga võistlusega ning viimased trennid on läinud hästi,” lisas Milk.

Vilamouras peetavale turniirile eelnes samas toimunud ITF Future Series turniir. Eesti sportlastele oli see üle kuue kuu esimene turniir väljas mängida ning seepärast võttis kohanemine aega. “Kui pool aastat on sees mängitud, siis oleks imelik kui kõik perfektselt välisväljakul tuule ja päikse käes välja tuleks ja ei juhtunud seda imet ka seekord. Selge on see, et paremad mängijad adapteeruvad paremini ja ju meil siis läheb rohkem aega,” tõdes Milk.

Kõik mängijad jätkasid peale põhiturniiri esimese ringi kaotust lohutusturniiril, kus Villiste ja Mätas jõudsid teise ringi. Paaristurniiril  kaotasid Villiste / Mätas pingelises mängus rumeenlastele ning kreeklasega paaris mänginud Voogla kaotas tugevale Ungari paarile.

World Team Cup Euroopa kvalifikatsiooniturniir peetakse Portugalis 11.-15. aprillini. World Team Cup on tähtsaim ratastoolitennise võistlus, mis võrdub tennises maailmameistrivõitlusega ning tavatennises on selle ekvivalendiks kõrgetasemelised turniirid Davis Cup ja Fed Cup. World Team Cup turniiri peetakse iga-aastaselt ning tänavu toimub võistlus Hollandis Apeldoornis 28. maist 3. juunini.

Eesti ratastoolitennis on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning sportlaste osalemine rahvusvahelistel turniiridel tõstab Eesti ratastoolitennise järjest enam ka maailmapildile.

Eesti Invaspordi Liit ja Eesti Tennise Liit on koostöös arendanud ratastoolitennist alates 2010. aastast. Eesti ratastoolitennist toetavad Nefab Packaging OÜ, Tallinna Vesi AS, Invaru OÜ, Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Sotsiaalministeerium.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad