Pärnus toimuval tippturniiril lööb kaasa ka Jürgen Zopp

12.06.2017

zopp2“Merko Estonian Open on Eesti tenniseaasta tippsündmus, sest tase on meistrivõistlustest kõrgem,” ütleb ürituse peakorraldaja Riho Kallus veendunult. Sel aastal on Eesti publiku rõõmuks võistlustules ka Jürgen Zopp.

Kolmandat aastat Pärnus peetav turniir hõivab juuli lõpus linna tenniseväljakud terveks nädalaks ja toob suvepealinna kireva rahvusvahelise seltskonna. “Möödunud aastal pakkusid meie tennisistidele konkurentsi sportlased 26 riigist, nii naaberriikidest kui kaugelt ookeanitagant Austraaliast, Tšiilist ja Argentiinast,” loetleb Kallus.

Tänavu on Eesti tippudest ennast 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniirile juba kirja pannud Jürgen Zopp ja Maileen Nuudi.

Zopp osaleb Merko Estonian Openil esmakordselt, sest varasematel aastatel pole tihe suvine võistlusgraafik seda võimaldanud. “Mul on hea meel osaleda oma pikaajalise toetaja Merko nimelisel turniiril,” ültes ta. “Minu viimasest Pärnus mängitud turniirist on möödas üle 10 aasta, mis on liiga pikk aeg,” lisas ta veel ühe põhjuse, miks seekord Pärnu publiku ette tuleb.

Aasta aastalt on Estonian Openil mängijate tase paranenud. Näiteks, kui 2015. aastal oli parima eestlasena Ivanov turniiril teise paigutusega, siis aasta hiljem alles kuuenda paigutusega. Kaks aastat tagasi jõudis ta finaali, kuid kaotas seal hispaanlasele Gerard Granollers-Pujolile ning möödunud aastal jõudis veerandfinaali.

Turniiri võita on raskem, kuid ka esimeste ringide võitude eest saadud punktid aitavad tennisisti karjäärile kaasa. “ITF Futures turniiride korraldamine on Eestile väga vajalik,“ ütleb Kallus tenniseliidust. “Suvine Merko Open ja sügisel toimuv Paf Open on hea platvorm tennisistidele edetabelisse saamisel. Korraldajatena saame oma mängijatele wild card´e ja nii on meie noored oma esimesed ATP ja WTA punktid saanud just kodustelt turniiridelt,“ lisab ta.

“Kui 2014. aastal alustasime Estonian Openi korraldamist, soovisime sellest turniirist, kus nii mehed kui naised mängivad, luua midagi erilist, Eesti Grand Slam’i laadset,” meenutab tenniseliidu peasekretär Allar Hint. Merko ja ELL Kinnisvara on toetanud tennist viimased kolm aastat. “Mul on väga hea meel, et Merko toetajaks asumine langes ajaliselt kokku ning nii saigi koostöö aluse ja Estonian Openist Merko Estonian Open,” lisab ta. “Eestis on rahvusvahelisi turniire vähe. Pärnus toimuv Estonian Open on saavutanud populaarsust nii pärnakate kui ka seal suvitavate tennisesõprade hulgas ja toonud rahva tennist jälgima. Pärnu publik meeldib tennisistidele ja paljude mängijate jaoks on see turniir olulise tähtsusega.”

„Meie tennisetippe näeb Eestis mängimas harva ja eriti konkurentsis endast tugevamatega, seepärast on Estonian Open hea võimalus tipptennis koju kätte tuua,“ leiab Kallus turniirist veel olulist ja kutsub huvilisi omadele kaasa elama. Kes sel aastal kaasa teevad, pole veel teada. “Samal ajal on mujal mitmed Pärnus toimuvast Futures turniirist tähtsamad võistlused,” selgitab Kallus mõne sportlase eemalejäämist. “Aga loodame, et paljude meie tennisetippude suvises tihedas võistlusgraafikus leidub koht ka Estonian Openi jaoks. Ülihea meel on selle üle, et Jürgen kaasa teeb.” Turniir tuleb igal juhul põnev ja tennisehuvilistel tasub juba aegsasti juuli viimasel nädalal Pärnus öömaja otsida.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad