Kanepi võitles vapralt, kuid kaotas US Openi võitjale

16.05.2018

Kvalifikatsioonist 7TE_0242põhitabelisse pääsenud Kaia Kanepi (WTA 59) langes Roomas WTA Premier 5 turniiril teises ringis konkurentsist, kui kaotas ameeriklanna Sloane Stephensile (WTA 10) 0/6, 7/5, 4/6.

Avasett kestis kõigest 25 minutit ja Kanepi kaotas seti 0/6. Stephens jätkas samas hoos ka teises setis, murdes kohe Kanepi servi ja asus 2/0 juhtima. Siis sai Kanepi mängu tagasi ja viigistas 2/2.

Kaheksandas geimis oli Kanepil taas murdepallid, millest teise kasutas ja läks 5/3 ette. Seejärel kaotas ta enda pallingugeimi nulliga. Kanepi palus väljakule arsti, kuna tal oli midagi silmas. Kiire arstiabi järel oli Kanepil ameeriklanna servil kolm settpalli, aga Stephens siiski võitis enda pallingugeimi ja viigistas seisu. Kaks viimast geimi kuulusid eestlannale 7/5.

Otsustavas setis oli Stephensil kohe avageimis kolm murdepalli, aga Kanepi suutis servi hoida. Järgmises geimis oli Kanepil murdevõimalus, aga Stephens siiski võitis enda pallingugeimi. Kolmandas geimis tegi Kanepi kolm topeltviga ja ameeriklanna murdis ning hoidis seejärel servi, minnes 3/1 ette. Uuesti murdis Stephens eestlanna servi seitsmendas geimis, asudes 5/2 juhtima. Stephens võitles välja esimese matšpalli, kuid tegi mängu ainsa topeltvea… Kanepil õnnestus murda ja enda servigeim võita ning vahet 4/5le vähendada. Kümnendas geimis oli Kanepil kasutada murdepall, aga Stephens kaitses selle ja vormistas võidu kolmandal matšpallil.

Kohtumine kestis kaks tundi ja 17 minutit. Kanepi servis mängu jooksul ühe ässa ja tegi koguni 11 topeltviga, Stephens sai kirja kaks ässa ja ühe topeltvea. Eestlanna realiseeris 12 murdevõimalusest neli, Stephens kasutas 12 murdepallist ära seitse.

Enne tänast võitis Kanepi Roomas kolm matši. Kvalifikatsiooni avaringis alistas ta ameeriklanna Sofia Kenini (WTA 90) 2/6, 6/2, 6/2, seejärel tšehhitar Katerina Siniakova (WTA 51) 6/3, 3/6, 6/3 ning põhitabeli esimeses ringis itaallanna Camilla Rosatello (WTA 270) 6/1, 6/2. Kokku teenis Kanepi 90 WTA punkti, mis tõstab teda edetabeli 50 piirimaile.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad