Veebruaris tulevad Eestisse maailma esikümne tennisistid

09.01.2018

7.–10. veebruarini Tallinnas toimuval FC-poster-2018-estoniaFed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniiril osalevad koondised kinnitasid eile oma esialgsed koosseisud. Eesti andis üles nii Anett Kontaveidi kui Kaia Kanepi. Kas meie tipud mõlemad ka väljakule tulevad, selgub pärast Austraalia lahtiseid. Suursoosikud Läti ja Suurbritannia on Eestis esindatud parimas koosseisus.

Läti koondisesse kuuluvad maailma seitsmes reket Jelena Ostapenko ja 15. edetabelikohaga Anastasija Sevastova. Neid toetavad Diana Marcinkevica (WTA 278) ja Daniela Vismane (WTA 876).

Eelmisel aastal Maailmaliiga üleminekumängudele kvalifitseerunud Suurbritannia koondisesse on kapten Anne Keothavong seekord Johanna Kontale (WTA 9) ja Heather Watsonile (WTA 74) lisanud Katie Boulteri (WTA 196) ja paarismänguspetsi (WTA doubles 52) Anna Smithi.

Horvaatia tuleb Eestisse koosseisus Donna Vekic (WTA 57), Petra Martic (WTA 81), Tena Lukas (WTA 317) ja Darija Jurak (WTA 1151).

Poola jätab esialgsetel andmetel ka seekord õed Radwanskad koju ning koondisesse on kirja pandud Magda Linette (WTA 72), Magdalena Frech (WTA 163), Katarzyna Piter (WTA 316) ja Alicja Rosolska (WTA 1218).

Ungari esireket on Timea Babos (WTA 49), teda toetavad Fanny Stollar (WTA 214), Dalma Galfi (WTA 240) and Anna Bondar (WTA 524).

Väga ühtlase koondisega on Türgi, kus kõik mängijad – Cagla Buyukakcay , Basak Eraydin, Ipek Soylu, Ayla Aksu – paiknevad edetabelis vahemikus 150–230.

Esikahesaja mängijatest on Eestisse oodata ka Austria esinumber Barbara Haasi (WTA 169), bulgaarlannat Viktoriya Tomovat (WTA 140), Eesti juurtega Rootsit esindavat Rebecca Petersoni (WTA 149) ja sloveenlannat Tamara Zidanseki (WTA 180).

Serbia (esireket Dejana Radanovic, WTA 262), Gruusia (esireket Ekaterine Gorgodze, WTA 328) ja Portugal (esireket Ines Murta, WTA 607) tulevad Tallinnasse teistest nõrgemate koosseisudega.

Eesti koondis on ainuke, kus koondises on WTA edetabelikohata mängijad. Lisaks Anett Kontaveitile (WTA 34) ja Kaia Kanepile (WTA 79) on üles antud eelmisel aastal noorte võistlustel hästi esinenud ja novembris karjääri esimese WTA punkti teeninud 15aastane Katriin Saar ning möödunud hooajal kahelt võistluselt WTA punkti noppinud ja oktoobris paarismängus esimese ITFi tiitli võitnud 17aastane Elena Malõgina.

Eelmisel kahel aastal Eesti Fed Cup naiskonda edukalt paarismängus aidanud Maileen Nuudil oli detsembri alguses randme operatsioon, millest ta veel taastub. Samuti taastub vigastusest möödunud aasta koondisedebüüdi teinud Maria Lota Kaul.

14 naiskonda jagatakse nelja alagruppi, alagrupi võitjad mängivad 10. veebruaril pääsu eest Maailmaliiga üleminekumängudele, kaks kehvemat kukuvad Euro-Aafrika II gruppi. Alagrupid loositakse 15. jaanuaril Melbournes, siis saame teada, milliseid vastasseise on Tallink Tennisekeskuses oodata. Koondiste koosseise saab muuta veel võistluste nädalal.

Piletid on müügil piletilevis http://www.piletilevi.ee/est/piletid/sport/tennis/fed-cup-euro-aafrika-i-tsooni-turniir-54707/. Esialgu saab osta nelja päeva pileteid, hind kokku 20 eurot. Kuni 18aastased pääsevad üritusele tasuta, kuid see ei taga kindlat istekohta.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad