Zopi võimas võitude seeria katkes Hyvinkaa finaalis

12.08.2017

Jürgen Zopp (ATP 351) ja Vladimir Ivanov (ATP 416) 8TE_0512osalesid Soomes 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril. Ivanov langes konkurentsist veerandfinaalis. Zopi 14 järjestikuse võidu seeria katkestas 23aastane belglane Julien Cagnina (ATP 399) finaalis.

Esimene sett möödus eestlase dikteerimisel ja Zopp loovutas 23 minutit kestnud setis vastasele ainult üheksa punkti, seisuks 6/0. Teine sett seevastu oli väga tasavägine. Mõlemal mängijal oli mitmeid murdevõimalusi (Zoppil 6 ja Cagninal 5), Eesti esireketil ka üheksandas geimis matšpallil, kuid vastase palling murda õnnestus üheteistkümnendas geimis belglasel ja ta võitis seti 7/5.

Setivõidust kindlust saanud Cagnina otsustavas setis Zoppile võimalust ei andnud ja võitis kuivalt 6/0. See oli Cagninale tänavu neljas Futures turniiri võit.

Kuni finaalini kulges Zopi tee raskusteta. Esimeses ringis võitis ta 23aastase soomlase Verner Tuomi (ATP 1870) 6/1, 6/0 ja teises ringis 36aastase Lauri Kiiski 6/2, 6/1. Veerandfinaalis sai Zopp jagu 21aastast itaallasest Filippo Baldist (ATP 753) 6/2, 6/4 ning poolfinaalis 26aastasest Marco Bortolottist (ATP 459) 6/0, 6/2.

“Finaalis on alati mõru kaotada, eriti matšpalli pealt,” jäi Zopp pärast kohtumist napisõnaliseks. Järgmisel nädalal osaleb Eesti esireket Helsingis Futures turniiril, seal teeb kaasa ka Ivanov.

Ivanov alistas Hyvinkaal esimeses ringis 16aastase Vene noormehe Matvey Minini 7/5, 3/6, 6/4 ja teises ringis rootslase Linus Frosti (ATP 1589) 6/4, 6/1. Veerandfinaalis kohtus Ivanov juba tuttava rootslase Jonathan Mridhaga (ATP 561). Ivanov ja Mridha olid varem kahel korral kohtunud: möödunud aastal Helsinkis võitis Ivanov 6/2, 6/2,  äsja Kaarinas toimunud Futures turniiri poolfinaalis võitis Mridha 6/3, 6/2. Ka seekord läks napp võit Mridhale 2/6, 7/5, 7/5.

Paarismängus osales Ivanov argentiinlase Matias Franco Descottega. Esimeses ringis alistasid nad Itaalia paari Gianluca Acquaroli / Nicolo Turchetti 6/0, 6/0. Järgmised vastased Vene-Kanada paar Alexander Vasilenko / David Volfson andsid loobumisvõidu ja nii jõudsid Ivanov / Descotte geimigi loovutamata nelja parema hulka. Poolfinaalis saadi 7/6(2), 6/3 võit USA-Rootsi paari Tom Fawcett / Milos Sekulic üle, kuid finaalis jäädi 4/6, 3/6 alla rootslastele Daniel Appelgren / Linus Frost.

 

 Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad