Liivaväljakute valitsejanna Halep katkestas Kontaveidi imeliste võitude seeria

19.05.2017

Rooma turniiril veerandfinaali jõudnud anettkontaveit3Anett Kontaveidi imeliste võitude seeria suutis peatada maailma neljas reket Simona Halep, kes täna näitas oma parimat tennist ja võitis 6/2, 6/4.

Esimeses setis jäi Kontaveit kiiresti 0/3 kaotusseisu, kaotades kahel korral enda pallingugeimi. Seejärel suutis ta küll rumeenlanna servi murda, aga kaotas kohe ka enda servigeimi ja sett läks Halepile 6/2.

Teine sett algas sarnaselt esimesele, kuid Kontaveit suutis siiski kolmandas geimis murdepallid kaitsta. Viiendas geimis sai Halep aga enda tahtmise ja murdis eestlanna servi, minnes 4/1 juhtima. Kontaveit vastas murdega ja vähendas vahe 3/4 ning omas ka murdepalli, aga tal ei õnnestunud seda ära kasutada. Kontaveit võitles lõpuni ja tegi Halepi võidu raskemaks, kuid paraku siiski rumeenlanna võitis seti 6/4. Kohtumine kestis tund ja 20 minutit.

Halepile südi vastupanu osutanud Kontaveit tegi 33 lihtviga, neist 19 avasetis, ning sai kirja 15 äralööki. Halep tegi 23 lihtviga ja 17 äralööki. Kontaveit võitis esimese servi pealt 55 ja teise servi pealt vaid 33 protsenti punktidest, Halepi vastavad näitajad olid 61 ja 69 protsenti. Eestlanna realiseeris viiest murdepallist kaks, Halep kaheteistkümnest viis. Mängitud punktidest võitis Halep 69 ja Kontaveit 53.

Kokkuvõttes võib Kontaveit turniiriga rahule jääda. Ta mängis väga hästi ja jõudis esimest korda kõige kõrgema taseme WTA tenniseturniiril veerandfinaali, lihtsalt täna oli liivaväljakute valitsejanna Simona Halep parem. Veerandfinaali jõudmise eest teenis Kontaveit 190 edetabelipunkti ja tõuseb esmaspäeval avaldatas WTA edetabelis eeldatavasti 52. kohale.

 

 Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad