Kontaveit alistas maailma esireketi vähem kui tunniga

17.05.2017

18578485_1566739276669597_823674718_nAnett Kontaveit (WTA 68) alistas kõrgetasemelise Rooma WTA turniiril teises ringis Angelique Kerberi 6/4, 6/0. Valitsevast maailma esireketist sai võimast mängu näidanud Kontaveit jagu 56 minutiga.

Avasetis murdis viiendas geimis Kerber Kontaveidi ja pärast edukat servigeimi asus 4/2 juhtima, kuid see oli ka viimane geim, mille sakslanna võitis. Järgnenud 19 punktist loovutas Kontaveit Kerberile vaid kolm ning võitis avaseti 6/4. Teises setis ei lasknud eestlanna edu kordagi käest, võites kuus geimi vaid 23 minutiga.

Kindlasti oli mängu pöörde toomises osaline Kontaveidi treener Glenn Schaap, kes pärast esimese seti kaotusseisu väljakul nõu käis andmas. “Seda teatakse, et oskad tugevalt lüüa. Tähtis on palli mängida. Pead olema rahulik ning oma mängu mängima!”

Tänase mängu eel oli Aneti sõnul põhiline mitte üle mõelda. “Täna oli põhiline eesmärk võtta seda kui iga teist mängu ja keskenduda enda asjadele. Mitte mõelda sellele, kes mu vastas on,” ütles ta pärast mängu saatele “Ringvaade” antud intervjuus. “Kindlasti tekitab selline võit positiivseid emotsioone. Mingit pinget see esialgu küll ei tekita. Ma loodan, et see on alles algus.”

Angelique Kerber tunnistas pärast kaotust Kontaveidile, et ta pole saviväljakutel hetkel kuigi osav. “Kõik teavad, et ma pole saviväljakute spetsialist. Ka eelmisel aastal ei mänginud ma hästi. Mul oli suurepärane aasta, aga mitte need mõned nädalad,” lausus sakslanna kohtumisejärgsel pressikonverentsil.

Kuidas konkurendid temaga mängimisse suhtuvad, ei oska Kontaveit väga täpselt öelda. “Ma usun, et nad on ka tähele pannud, et mul on viimasel ajal hästi läinud. Keegi ka otseselt ei arva, et tuleb kerge mäng.” Kolmandas ringis läheb Kontaveit kokku 35aastase Mirjana Lucic-Baroniga (WTA 22) Horvaatiast, kes teises ringis sai otsustavas setis loobumisvõidu Maria Sharapovalt.Uudiskiri

Registreeru uudiskirja saajaks

Sponsorid

Kuldsponsorid


Hõbesponsorid


Toetajad